Ohita navigaatio

AOlaisena OAJ:n valtuustossa

OAJ:n ylin päättävä elin, valtuusto,  kokoontui 8-10.5.2019 Akavatalolla. Ennen valtuuston kokoontumista oli OAO:n valtuustoryhmä kokoontunut kaksi kertaa ja valmistautunut huolella kokoukseen. OAO:n ryhmä keskusteli kokouksissaan monipuolisesti ajankohtaisista teemoista ja valmisteli osaltaan kokokseen laajan joukon puheita ja ponsiesityksiä. Me AOlaiset olemme aktiivisia myös valtuustoryhmässä.

Valtuuston kokoontuminen alkoi Luukkaisen avauksen jälkeen eurovaaliehdokkaiden paneelilla: https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2019/eu-vaalipaneeli-oajn-valtuustossa/

Valtuuston kokouksessa suurina teemoina olivat jaksaminen ja työhyvinvoinnin lisääminen, tuleva neuvottelukierros ja järjestötoiminnan tulevaisuus. Globaaliin oikeudenmukaisuuteen sekä solidaarisuustyöhön valtuusto päätti jatkossa satsata reilusti.

OAO:n ryhmäpuheenvuorossa toivotettiin työhyvinvoinnin teemavuosi erittäin tervetulleeksi ja meidän kaikkien kaipaavan ja odottavan konkreettisia työkaluja työhyvinvoinnin parantamiseen.

Laatimissamme ja hyväksytyissä ponsiesityksissä edellytimme mm. AMK-edunvalvonnan terävöittämistä, ammatillisen toisen asteen vuosityöajan tulkinnallisten epäkohtien poistamista ja OAJ:n viestintästategian jatkoa. Aktiivien toimintaa kentällä helpottamaan odotamme apua hyväksytystä palvelulupaus -ponnesta, jonka myötä jokainen toimistoon yhteyksissä oleva aktiivitoimija saa vastauksen ja yhteydenoton muutaman päivän sisällä.

Varsinkin somessa kiihkeänä käynyt peruskoulujen vuosityöaikakeskustelu jatkoi edelleen myös valtuuston vuosityöaikakeskusteluja: https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2019/vuosityoaika-puhutti-valtuuston-avauspaivana/

Valtuuston kokoontumisen loppuvaiheessa osallistuimme OAJ:n järjestötoiminnan kehittämisen työpajoihin ja pidimme jälleen vahvasti esillä ammatillisen opettajan professiota kaikissa keskusteluissa ja kehittämisideoissa.

Kokous päättyi valtuuston kannanottoon, voit katsoa sen täältä https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2019/oajn-valtuusto-vaatii-investointeja-kasvatukseen-koulutukseen-ja-tutkimukseen/

OAJ on Nenäpäivän yhteistyökumppani ja valtuusto osallistuikin Nenäpäivän lipaskeräykseen sekä lahjoituksena torstain illalliselta ”säästetyistä” kustannuksista.

Valtuustoterveiset ammatillisten linssien läpi raportoi Johanna Toivanen

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.