Ohita navigaatio

AOlaiset vaikuttamassa

OAJ järjesti ensimmäisen Ammatti ja sivistys -seminaarin 29.-30.3.2019 Akavatalolla. Meitä AOlaisia aktiivitoimijoita mm. hallituksesta ja OAJ:n valtuustosta on paikalla useita.

Seminaarissa analysoitiin yhdessä sidosryhmien kanssa ammattikorkeakoulutuksen tulevaisuutta sekä toisen asteen koulutuksen uudistuksen toimeenpanoa.

Päivien aikana sille tulleisiin haasteisiin vastasivat poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat, jotka esittivät omia ratkaisujaan. Mukana oli myös eduskuntavaaliehdokkata, jotka väittelivät ja esittivät kommenttinsa ehdotettuhin ratkaisuihin.

Seminaarin tarkoituksena oli kirkastaa koko ammatillisen koulutuksen kokonaisuutta ja sen merkistystä yhteiskunnalle työllisyyden, innovaatioiden sekä viennin näkökulmasta.

Tilaisuudessa käytiin rikasta keskustelua teemoista ja ideoita hyviä toimintatapoja kohti.

Puhuttelevaa oli mielestäni Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen Areenan puheenjohtaja Anssi Tuomisen sanoma: ”Hyvät käytöstavat käytäntöön!”

Sirkka Saarikoski, AO ry:n varapuheenjohtaja

Lue OAJ:n uutinen seminaarista:

https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2019/riittaako-opetus–ja-mista-rahat-ammatillisen-koulutuksen-tulevaisuus-puhutti-seminaarissa/

 

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.