Ohita navigaatio

On aika hengähtää

Hyvä Ammatilliset opettajat AO ry:n jäsen

Jälleen on yksi oppilaitosten ja koulujen kevättoimintakausi lopuillaan. Osa opettajista on jo ansaitulla vapaallaan. Osa jatkaa vielä kesäkauden opetusten ja töiden parissa. Kaikille meille tuo vapaa kuitenkin koittaa. Nauttikaamme siitä, kun sen aika on. Kerätään voimia ja rentoudutaan. Kukin omalla tavallaan. Joku puutarhassa puuhaillen, joku luonnossa kulkien ja joku vaikkapa vaan oleillen ja lueskellen.

Kesää kohden edetessä on myös Suomen koronatilanne näyttänyt aiempaa valoisammalta. Kesälaitumilla tarvitaan kuitenkin malttia ja vastuullista toimintaa, jotta tilanne ei jälleen pahenisi. Olemme oppineet toimimaan uudessa tilanteessa hämmästyttävän hyvin. Onneksi suuri osa on voinut jatkaa lähityössä. Erityisesti nuoremmille opiskelijoille on ollut tarpeen saada ihan oikeaa kontaktiopetusta. Korkeakouluissa opetusta on siirretty muita enemmän etätyöskentelyyn. Tämä on ollut sekä opettajille että opiskelijoille haastavaa ja rankkaa.

Korona on muuttanut myös yhdistystoimintaa. Tuntuu, että erilaisia kokouksia ja tilaisuuksia on ollut paikoin jopa aiempaa enemmän. Koollekutsumisen helppous on mahdollistanut turhienkin palaverien järjestämisen. Etäkokoustaminen on raskasta ja vaativaa. Erityisesti jokaisen mukana olevan osallistaminen on osoittautunut haastavaksi. AO on onnistunut tarjoamaan jäsenilleen koulutuksia myös etänä. Osallistujia on ollut kiitettävästi ja jatkamme syksyllä etäkoulutusten järjestämistä. Tarkoituksena on, että voimme palata perinteisten lähitilaisuuksien järjestämiseen. Akatemialaisemme odottavat jo innolla ensi syksyyn siirrettyjä koulutuksia.

Syksyllä on myös tärkeitä yhdistysten kokouksia. OAJ valtuusto kokoontuu marraskuussa päättämään järjestötoiminnan uudistamisesta. Kevätvaltuustossa tehtiin kuitenkin jo yksi merkittävä päätös: Valtuuston ja OAJ:n hallituksen kokoa ei pienennetä. Näin varmistetaan jatkossakin ammatillisen kentän äänen kuuluminen. Vaarana oli, että hallitukseen olisi tehdyn esityksen mukaan jäänyt vain yksi ammatillinen opettaja edustamaan koko laajaa ja monimuotoista ammatillista opettajakuntaa.

AO järjestää oman vuosikokouksensa heti OAJ:n syysvaltuuston jälkeen. Näin kokoukseen osallistuvilla on mahdollisuus saada tuoreita uutisia järjestötoiminnan uusista tuulista. Vuosikokouksen henkilövalinnat mahdollistamme sujuvaksi tehokkaalla vaalipiiritoiminnalla. Työryhmä on laatinut toiminnalle ohjeistuksen ja vaalipiirien toimijoita on koulutettu.

Alkukesän ollessa kauneimmillaan on aika suunnata ajatukset kesään ja lomaan. Onnellista kesän aikaa kaikille!

AO:n puheenjohtajisto

Uutiset

Uutiset

Aika Olennaista 12.2.2024

13.02.2024

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.