Ohita navigaatio

Tavoitimmeko sinut?

Olemme panostaneet viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittämiseen viime vuosina ja tälle vuodellekin on uusia suunnitelmia. Viestintää tekevät kaikki, niin puheenjohtajisto, viestintätiimimme, hallituksen jäsenet kuin jäsenyhdistystemme toimijat.

Viime vuosina olemme hyödyntäneet viestinnän ammattilaista medianäkyvyyden parantamiseksi ja kehittäneet omaa viestintäämme mm. kouluttautumalla. Koronan kynnyksellä uudistimme ilmeemme. Julkistamissuunnitelmamme kariutuivat, koska isot jäsentilaisuutemme peruuntuivat; vastaavasti vaikuttajatilaisuutemme odottavat edelleen lähitapaamisten mahdollisuutta. Näkyvyyttä ja vuorovaikutusta jäsenistömme kanssa olisimme tavoitelleet isosti Educa2021- ja Taitaja2021-tapahtumissa tänä vuonna, viime vuoden peruttua SuomiAreenaa unohtamatta.

Kaikesta huolimatta olimme mielestämme aktiivisia – tavoitimmeko sinut?

Kirjoitimme v. 2020 yhteensä 15 blogikirjoitusta verkkosivuillemme tärkeistä aiheista kuten oppivelvollisuus, jatkuva oppiminen ja työssäjaksaminen. Hallituksen jäsenten mielipidekirjoituksia julkaistiin syksyn aikana puolestaan Helsingin Sanomissa, Maaseudun tulevaisuudessa ja Turun Sanomissa. Jaoimme näitä kirjoituksia tietysti myös sosiaalisessa mediassa.

Lähetimme jäsenyhdistyksillemme viime vuonna 8 jäsentiedotetta sekä kohdennettua tiedotusta vuosikokouksestamme yhdistyksille ja vuosikokoukseen osallistujille.

Mietimme tänä keväänä uutta toimintamallia jäsenyhdistystemme yhteydenpitoon ja rohkeasti kokeilemme aktiivitoimijoillemme puheenjohtajiston kyselytunteja.

Olimme aikaisempaa aktiivisempia sosiaalisen median tileillämme: 212 Facebook-julkaisua, 322 twiittiä Twitterissä ja 78 Instagram-kuvaa. Verkkosivuilla puolestaan julkaisimme 32 uutista blogikirjoitusten ja tapahtumien lisäksi. Jatkamme tätä työtä viestintätiimissä edelleenkin yhdessä koko hallituksen kanssa.

Voimme osaltamme lisätä työmme arvostusta tuomalla sitä jokainen esille, omissa sanoissa ja teoissa. Arvostus lähtee itsestä ja oman työn arvostamisesta.

Syksyllä 2020 aloitimme ”Minun työni on tärkeää” -kampanjan sosiaalisessa mediassa. Se jatkuu tänäkin vuonna – olemme haastaneet kaikki jäsenemme mukaan somessa #minuntyöniontärkeää. Olemme osaltamme mukana OAJ:n opettajuuden arvostushankkeessa.

Emme voi viestiä yksin! Vaikka kuinka lähetämme tiedotteita, laitamme uutisia verkkosivullemme ja teemme somejulkaisuja, viestinnällämme ei ole merkitystä ilman innokkaita vastaanottajia.

Tässä toiveemme sinulle, päivitäthän osaltasi yhteystietosi OAJ:n jäsenrekisteriin ja seuraat tiedotustamme eri kanavilla. Tykkää ja jaa kirjoituksiamme somessa, kommentointikin olisi kivaa. Toivomme myös pyyntöjä jäsenyhdistysten paikallisiin ja seudullisiin koulutustilaisuuksiin (koronatilanne huomioiden) ja aktiivista vuoropuhelua kanssamme.

Käymme vuoropuhelua sidosryhmien kanssa ja pyrimme toteuttamaan vaikuttajatapaamisia. Pitkäntähtäimen vaikuttamistyö ei välttämättä ole näkyvää, mutta toivottavasti tuottaa tuloksia meidän kaikkien hyväksi. Esimerkiksi ydintoimijoitamme on runsaasti hyödynnetty uutisten taustahaastatteluissa. Edelleenkin laadimme mielipide- ja blogikirjoituksia ajankohtaisista aiheista sekä osallistumme koulutuspoliittiseen keskusteluun.

 

Tuovi Pasma
viestintätiimin jäsen

Uutiset

Uutiset

Aika Olennaista 12.2.2024

13.02.2024

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.