Ohita navigaatio
< Kaikki tapahtumat

AO STUDIO 10.11.2021

10.11.2021 - 10.11.2021

AO STUDIO

– Koulutuspolitiikka

Keskiviikkonana 10.11.2021 klo 18:00 – 20:00

Tervetuloa AO STUDIOON! Tilaisuus on toinen vuoden kolmesta aktiivitoimijoiden verkkotapaami-sesta. Keskiviikkona 10.11.2021 kohderyhmänä ovat kaikki jäsenyhdistystemme jäsenet. Illan aiheena on koulutuspolitiikka (KOPO).

Paikalla studiossa kanssanne keskustelemassa ovat AO:n puheenjohtajat Tuija, Tapio ja Johanna sekä AO:n KOPO-työryhmän puheenjohtaja Reijo Viitanen ja työryhmän jäsen Jaana Antila.

Laajennettu oppivelvollisuus kuuluu jo konkreettisesti arkeemme. Haluamme kuulla miten tässä on eri puolella Suomea edetty. Erityisen tärkeää uudistuksessa on seurata henkilöstövaikutuksia. Toisena teemana illan aikana käsittelemme Korkeakoulujen yhteinen digivisio 2030. Keskustelujen taustalla on koulutuspoliittinen selonteko.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä 28.10.2021 mennessä

Illan ohjelma

  • Tervetuloa
  • OAJ:n toimikuntatyöskentely ja KOPO
  • AO:n koulutuspoliittisen työryhmän työskentely
  • Koulutuspoliittinen selonteko, nostoja
  • Laajennettu oppivelvollisuus
  • Korkeakoulujen yhteinen digivisio 2030

Toivomme Sinun pohtivan käytännön kysymyksiä liittyen oppivelvollisuuden laajenemiseen ja korkeakoulujen digivisioon. Etukäteiskysymykset ja ilmoittautuminen yllä olevan linkin kautta toastaihin 28.10.2021 mennessä.

Koulutuspoliittisesta toimikunnasta ja AO:n KoPo-työryhmästä

OAJ:n hallituksen valmistelusta vastaavat toimikunnat, joista yksi on koulutuspoliittinen toimi-kunta. Toimikunnassa kaikkia ammatillisia opettajia (OAO) edustavat Tuija Mäntsälä ja Reijo Viitanen. Toimikunnassa työskentely edellyttää vankkaa kokonaisnäkemystä OAO:n linjauksista ja tiivistä yhteistyötä OAO:n hallituksen ja valtakunnallisten yhdistysten kanssa.

Koulutuspoliittisen toimikunnan tehtävänä on valmistella hallitusta varten koulutuspoliittisia aloitteita, esityksiä, linjauksia ja kannanottoja sekä seurata ensisijaisesti valtakunnallista koulutuspolitiikkaa ja edistää osaltaan koulutuspoliittista edunvalvontaa.

Vastaavasti meidän AO:n KoPo-työryhmä ottaa kantaa edellä mainittuihin asioihin ja vie näkemystämme OAO:n hallitukselle ja OAJ:n koulutuspoliittiseen toimikuntaan.

Tulossa

Toteutamme OAJ:n järjestötoimintaan ja viestintään (JärVi) keskittyvän AO STUDIO:n 7.12.2021