Ohita navigaatio
< Kaikki tapahtumat

29.11.2022 AO STUDIO KOPO

29.11.2022 - 29.11.2022

AO STUDIO – Koulutuspolitiikka

Jäsenyhdistystemme aktiivitoimijoille
tiistaina 29.11.2022 kello 18.00 – 19.30

Tervetuloa AO STUDIOON! Tilaisuus on kolmas vuoden kolmesta verkkotapaamisesta. Tiistaina 29.11.2022 kohderyhmänä ovat kaikki jäsenyhdistystemme aktiivitoimijat ja henkilöjäsenet. Illan aiheena on koulutuspolitiikka (KOPO).

Paikalla studiossa kanssanne keskustelemassa ovat AO:n puheenjohtajat Tuija, Tapio ja Johanna sekä AO:n KOPO-työryhmän puheenjohtaja Jaana Antila. Illan vieraina AO STUDIOssa ovat OAJ:n erityisasiantuntijat Eira Bani ja Hannele Louhelainen.

Laajennettu oppivelvollisuus kuuluu arkeemme. Haluamme kuulla, miten tässä on eri puolella Suomea edetty ja mitä uutta kuuluu oppivelvollisuusasiaan. Erityisen tärkeää uudistuksessa on seuratavaikutuksia. Toisena teemana illan aikana käsittelemme mm. Korkeakoulujen yhteinen digivisio 2030 ja muita ammattikorkeakoulua koskettavia ajankohtaisia kysymyksiä.

Illan ohjelma

  • Tervetuloa
  • OAJ:n toimikuntatyöskentely ja KOPO
  • OAJ:n eduskuntavaalitavoitteet
  • Laajennettu oppivelvollisuus ja muut ajankohtaiset koulutuspoliittiset kysymykset
  • Korkeakoulujen ajankohtaiset koulutuspoliittiset kysymykset

Toivomme Sinun pohtivan käytännön kysymyksiä liittyen koulutuspoliittisiin kysymyksiin ja poliittiseen vaikuttamiseen. Kutsu, jossa on linkki etukäteiskysymyksiin ja ilmoittautumiseen, on lähetetty yhdistysten aktiivitoimijoille 2.11.2022. Ilmoittautuminen ja kysymykset maanantaihin 21.11.2022 mennessä.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Koulutuspoliittisesta toimikunnasta ja AO:n KoPo-työryhmästä

OAJ:n hallituksen valmistelusta vastaavat toimikunnat, joista yksi on koulutuspoliittinen toimikunta. Toimikunnassa kaikkia ammatillisia opettajia (OAO) edustavat Tuija Mäntsälä (AO), Maarit Rahkola (AKOL) ja Timo Sirviö (SKO). Toimikunnassa työskentely edellyttää vankkaa kokonaisnäkemystä OAO:n linjauksista ja tiivistä yhteistyötä OAO:n hallituksen ja valtakunnallisten yhdistysten kanssa.

Koulutuspoliittisen toimikunnan tehtävänä on valmistella hallitusta varten koulutuspoliittisia aloitteita, esityksiä, linjauksia ja kannanottoja sekä seurata
ensisijaisesti valtakunnallista koulutuspolitiikkaa ja edistää osaltaan koulutuspoliittista edunvalvontaa.

Vastaavasti meidän AO:n KoPo-työryhmä ottaa kantaa edellä mainittuihin asioihin ja vie näkemystämme OAO:n hallitukselle ja OAJ:n koulutuspoliittiseen toimikuntaan.

Tulossa

Toteutamme OAJ:n järjestötoimintaan ja viestintään (JärVi) keskittyvän AO STUDIO:n 19.4.2023