Ohita navigaatio

Ammatilliset opettajat AO ry tuo ammatillisen koulutuksen polttavat puheenaiheet SuomiAreenalle

Ammatillisen koulutuksen tila sekä opetushenkilöstön ja muiden opetusalan ammattilaisten työhyvinvointi ovat olleet keskeisiä teemoja viime aikojen yhteiskunnallisessa keskustelussa, joka on nostanut esiin opetusalan haasteet ja kehittämistarpeet. Ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi on löydettävä kestäviä ratkaisuja.

Ammatilliset opettajat AO ry on tänä kesänä vahvasti mukana Porin SuomiAreenassa 15.–19.7.2019. SuomiAreenan teemoina ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Luvassa on keskustelua ammatillisen koulutuksen polttavista puheenaiheista päättäjien ja alan asiantuntijoiden kanssa sekä kiinnostavia kokemuksia ja elämyksiä Pop Up -koulussa. Tutustu tarkempaan ohjelmaamme tästä! 

Kansalaistoriteltta (ma-to klo 13 – 14)

Kansalaistoriteltassamme järjestetään päivittäiset kyselytunnit joka päivä maanantaista torstaihin klo 13 – 14. Mukana on kiinnostavia vieraita ja keskustelua 2. asteen ja korkea-asteen (AMK) ammatillisesta koulutuksesta.

  • Maanantaina kyselytunnilla OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, OAO:n puheenjohtaja Päivi Koppanen ja AO:n puheenjohtaja Jouko Karhunen.
  • Tiistaina vieraina ammattikorkeakoulujen opiskelijajärjestö SAMOKin puheenjohtaja Iiris Hynönen sekä STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Saana Simonen.
  • Keskiviikkona paikalla Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen ja AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.
  • Torstaina tavattavissa opiskelijajärjestö SAKKIn puheenjohtaja Elias Tenkanen ja OSKU ry:n puheenjohtaja Jessica Makkonen.

 Kansalaistoriteltassa pääset pyörittämään myös onnenpyörää maanantaista perjantaihin klo 10 – 11 ja klo 14 – 15. Jaossa on pieniä palkintoja! Lisäksi Ämpärikaupalla taitoa -ämpäreitä jaetaan maanantaista torstaihin klo 11 – 12 ja 16 – 17 sekä perjantaina klo 9 – 10 ja 13 – 14. 

 

Ammatilliset opettajat AO ry:n Torivartti MTV3:n lavalla (ti klo 10.40 – 11.00)

 Tiistaina AO ry:n Torivarttia ”Ammatillinen koulutus tänään!” isännöi stand up –koomikko, opettaja Mikko Vaismaa. Torivartin aiheena on opettajien työhyvinvointi.

Pop Up -koulut (ke koko päivä)

Keskiviikkona järjestetään kolme koko päivän kestävää Pop Up -koulua, joissa pääset osallistumaan terveystarkastukseen Linkussa, kokeilemaan raskaan kaluston opetukseen tarkoitettuja ajosimulaattoreita sekä tutustumaan digipajaan.

Tule terveystarkastukseen Linkkuun

Miten viedä palvelut sinne, missä terveyskeskukseen on pitkä matka? Tule kokemaan innovatiivinen Linkku eli linja-auto, jossa voit osallistua terveystarkastukseen tai toimintakyvyn mittaukseen, joita tekevät sairaanhoitaja- ja fysioterapiaopiskelijat opettajan ohjaamana.

Kokeile ajosimulaattoreita

Miltä tuntuu ”ajaa” isoa metsäkonetta tai maanrakennuskonetta? Kokeile raskaan kaluston opetukseen tarkoitettuja ajosimulaattoreita opettajien ohjaamana.

Tutustu digipajan ratkaisuihin

Miten toteuttaa opetukseen videoita eri tekniikoilla? Tule digipajaan tutustumaan teknologian innostaviin ratkaisuihin. Digipajassa opitaan käyttämään eri videoeditointiohjelmia, tutustutaan interaktiivisiin yhteistyöseiniin sekä oppimispeleihin.

Suomen menestys nojaa koulutukseen – Mihin amiksen jälkeen? Yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla on eroa! (to klo 15.00 – 15.45)

Mihin tie jatkuu ammattikoulusta, miten yliopistot ja ammattikorkeakoulut täydentävät toisiaan? Entä mitä ammattikorkeakoulut tuovat alueensa elinkeinoelämälle? AO ry on mukana SuomiAreena-rannassa järjestettävässä tapahtumassa keskustelemassa ammatillisesta koulutuksesta. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös etänä MTV:n kautta.

Klo 15.00 – 15.20: Mihin tie jatkuu ammattikoulusta, korkeakouluunko? Moderni ammatillinen koulutus antaa valmiudet tulevaisuuden työelämään ja yrittäjyyteen mutta myös jatko-opintoihin. Aiheesta keskustelevat lehtori Kimmo Liljeroos Winnovasta, lehtori ja pääluottamusmies Jaana Antila Winnovasta sekä lehtori Maija Peltomäki Winnovasta.

Klo 15.25 – 15.45 Miten yliopistot ja ammattikorkeakoulut täydentävät toisiaan? Mihin tiedettä tarvitaan, mitä ammattikorkeakoulut tuovat alueensa elinkeinoelämälle? Keskustelemassa rehtori Jouni Koski Laurea-ammattikorkeakoulusta ja rehtori Keijo Hämäläinen Jyväskylän yliopistosta.

Ammatilliset opettajat ry:n järjestää myös vaikuttamistilaisuuden Porin taidemuseolla to klo 18 – 20. Kyseessä on kutsuvierastilaisuus päättäjille ja alan asiantuntijoille.

 

Nähdään kesäisessä SuomiAreenassa!

Ammatilliset opettajat somessa:

 

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.