Ohita navigaatio

Ansiomerkit luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille - Akavan merkit haussa nyt

Akavan ansiomerkkien haku on taas käynnistynyt. Akavan ansiomerkkiä voidaan hakea Akava-yhteisön luottamustoimessa toimivalle tai toimineelle henkilölle.

Yhdistys voi hakea jäseninään toimiville luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille Akavan ansiomerkkiä. Esim. Pronssisen ansiomerkin raja (12 pistettä ja 5 vuotta aktiivista toimintaa) täyttyy esim.

  • pääluottamusmiehellä 5 vuoden toiminnasta (3 p/vuosi)
  • luottamusmiehellä 6 vuoden toiminnasta (2 p/vuosi)
  • työsuojeluvaltuutetulla 12 vuoden toiminnasta (1 p/vuosi)
  • alueyhdistyksen/paikallisyhdistyksen hallituksen jäsenellä 24 vuoden toiminnasta (0,5 p/vuosi)

Liitteenä on Akavan ohjeistus ansiomerkkien hakemista varten, ansiomerkkisääntö myöntämisperusteineen sekä ansiomerkkiehdotuslomake.

Ehdotuslomakkeeseen on merkattu jo valmiiksi ehdotuksen tekijän tiedot (ts. OAJ). Merkitkää omat tietonne lomakkeen 1. sivun loppuun kohtaan Ehdotuksen alkuunpanijana paikallisyhdistys tai vastaava, mikä (yhdistyksen ja yhteyshenkilön nimi).

Lomakkeessa

  • Akavan jäsenjärjestötoiminta = OAJ (ei siis esim. yhdistys)
  • Akavan jäsenjärjestön hallituksen jäsen = OAJ:n hallituksen jäsen (ei esim. yhdistyksen hallituksen jäsen)
  • esim. alueyhdistyksen/paikallisyhdistyksen hallituksen jäsenyys merkitään kohtaan Akavan jäsenjärjestötoiminta > Luottamustehtävä Akavan jäsenjärjestön jäsenyhdistyksessä, mikä?

Ehdotusten toimittaminen

Ansiomerkkiehdotukset on lähetettävä (word-muodossa!) OAJ:n järjestöyksikköön keskiviikkona 24.2.2021 mennessä hanna.hirvonen@oaj.fi, josta ne toimitetaan tämän jälkeen keskitetysti Akavaan. Luettehan hakuohjeen huolella. Ehdotusten tekemiseen on käytettävä liitteenä olevaa vuoden 2021 lomaketta.

Myöntämispäätökset tehdään Akavassa maaliskuun aikana ja merkit kunniakirjoineen toimitetaan ehdotusten tekijöille toukokuussa.

Akavan ansiomerkkisääntö

2021 Akavan ansiomerkkien hakuohje

Ansiomerkkiehdotus 2021

 

Uutiset

Uutiset

Aika Olennaista 12.2.2024

13.02.2024

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.