Ohita navigaatio

AO:lainen Opettajien Työttömyyskassassa

Opettajien Työttömyyskassa hoitaa opettajien ansiopäivärahan maksua työttömyyden sattuessa. Myös vuorottelukorvaukset ja liikkuvuusavustukset kuuluvat työttömyyskassan palveluihin.

– Muistutattehan uusien jäsenten liittyessä kassan jäsenyydestä, se on valittava jäsenlomakkeella.

Opettajien työttömyyskassan jäsenyys on maksultaan edullinen

Vuonna 2020 Opettajien Työttömyyskassan jäsenmaksu on 4 €/kk (48 €/v). Vertailun vuoksi Yleisen työttömyyskassa (YTK) kassajäsenyys on 92 €/v, jolloin jäsen kuuluu ainoastaan ansioturvan piiriin. YTK-Yhdistyksen jäsenyys maksaa lisäksi 18 €/v, jolloin täysjäsenyys on yhteensä 110 €/v. Tästä on hyvä kertoa myös mahdollisille eroaville jäsenille.

Opettajien työttömyyskassa on erikoistunut erityisesti opettajien ansioturvan erikoisuuksiin ja on edullinen työttömyyskassa.

Opettajien Työttömyyskassan sivuilta https://www.opetk.fi/ saat neuvoja ja voit kirjautua Openettiin, jossa voit tehdä sähköisen hakemuksen sekä seurata myös hakemuksen etenemistä ja päivärahan maksatusta.

Monen jäsenen vuosityöaikaa sovitaan vuodenvaihteessa. Mikäli vuosityöajan tunnit eivät täyty, niin tutustuthan, olisiko sinulla oikeus soviteltuun työttömyysetuuteen 4 luku Soviteltu ja vähennetty työttömyysetuus.

AO:n edustaja Opettajien työttömyyskassan hallituksessa on Tarja Mäenpää.

Uutiset

Uutiset

Aika Olennaista 12.2.2024

13.02.2024

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.