Ohita navigaatio
Rauhallista joulun aikaa

Det är dags att önska god jul

Det är dags att önska god jul. Trots att coronapandemin fortfarande är bland oss, kan man redan fira jul med familj och nära och kära. Det är tid att ta hand om oss själva och inhämta nya krafter.

Det har varit belönande att bara få fungera helt ”normalt”

I vår verksamhet har vi kunnat återgå till närmöten och -skolningar. Det har varit belönande att bara få fungera helt ”normalt”. Diskussion och interaktion öga mot öga är ett naturligare sätt att agera och ger bättre resultat. Vi fortsätter att påverka och arbeta inom intressegrupper, speciellt vad gäller vårens riksdagsval.

Fackliga stridsåtgärder och strejker förstärkte sammanhållningen och gemenskapen

Efter årtionden deltog OAJ i fackliga stridsåtgärder igen och många av oss fick delta i sin första strejk våren 2022. De fackliga stridsåtgärderna och strejkerna förstärkte sammanhållningen och gemenskapen. De sista avtalen undertecknades i augusti.

Inför sommaren inledde OAJ:s nya fullmäktige sitt arbete och valde till organisationen en ny styrelse och en ny ordförande, Katarina Murto. Ni kan träffa OAJ:s ordförande då hon gästar de olika regionföreningarna. Vi hoppas att AO-medlemmarna aktivt deltar i dessa tillställningar.

Att arbeta som team och arbetsgrupper är vår styrka

Föreningens nya verksamhetsmodeller har blivit etablerad praxis. Att arbeta som team och arbetsgrupper är vår styrka. Vi utvecklar vidare samarbetet inom styrelsen och styrelsens arbetsmetoder från dessa premisser.

Kommande år har vi många lokala intressebevakningsskolningar runt om i Finland. Vi är med på samtliga – Kom med, träffa oss och diskutera med oss!

Nu är det dags att dra sig tillbaka och tillbringa tid med nära och kära

En fridfull jul till oss alla!

AO:s ordföranden Tuija, Tapio och Johanna

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.