Ohita navigaatio

Vuosikokouksen julkilausumassa tärkeitä nostoja

AO Julkilausuma 17.11.2019

Ammatillisten opettajien työhyvinvointi on kaiken perusta. OAJ:n tekemän työolobarometrin (2017) mukaan ammatillisten opettajien työhyvinvointi on sekä ammattikorkeakouluissa että toisella asteella heikentynyt edelleen.  Syitä on monia. Keskeisimpiä ovat opettajan työn pirstaleisuus, käytettävissä olevan työajan riittämättömyys työtehtävien suorittamiseen ja sisäilmaongelmat.

Työnantaja määrää opettajien työajasta ja on vastuussa siitä, mihin se riittää – työnantaja siten vastaa laadusta. Vuosityöajassa työajan suunnittelussa, työaikasuunnitelman toteuttamisessa ja seurannassa on ongelmia sekä ammatillisella toisella asteella että ammattikorkeakouluissa. Suurin osa toisen asteen koulutuksenjärjestäjistä on siirtynyt vuosityöaikaan tähän mennessä. Ammattikorkeakouluissa vuosityöajasta on jo kahdenkymmenen vuoden kokemus.

Tulevana keväänä käydään sopimusneuvottelut. Ammatilliset opettajat AO ry kehottaa jäseniään seuraamaan OAJ:n ja oman yhdistyksen viestintää neuvottelujen edistymisestä ja mahdollisista järjestöllisistä toimenpiteistä.  Yhtenä tavoitteena neuvotteluissa on saada sopimuksiin kirjauksia, joilla päästään eroon tulkinnanvaraisuuksista. Sopimuksiin ja erilaisiin palvelusuhdeoppaisiin tarvitaan soveltamisohjeita.

 

Ammatilliset opettajat AO ry kokoontui opintopäivään ja vuosikokoukseen Helsinkiin 16.-17.11.2019. AO ry on suurin valtakunnallinen ammatillisten opettajien yhdistys yli 9100 jäsenellään.

Helsingissä 17.11.2019

Jouko Karhunen
Ammatilliset opettajat AO ry

Puheenjohtaja

 

 

 

Kuva #kuvitellen #visuaalinenajattelu #visualisointi

Uutiset

Uutiset

Aika Olennaista 12.2.2024

13.02.2024

Yhdistyksemme

vaikuttaa ammatillisen koulutuksen sisällön ja aseman kehittämiseen sekä toimii ammatillisen opetusalan työolosuhteiden ja -hyvinvoinnin edistämiseksi yhteistyössä OAJ:n kanssa.