AO Ammatillisella asialla

Hallitus käsitteli kokouksessaan 15.3.2024 OAJn toimikuntien asioiden pohjalta meitä koskevia keskeisiä kysymyksiä.

SIVISTAn uusi AMK-sopimus on hyväksytty, sopimuksen osapuolina ovat SIVISTA, OAJ ja YTN. Ensimmäisen vuoden palkankorotuksista on sovittu siten, että 1.5.2024 maksetaan yleiskorotus 2,7 % ja paikallinen erä 0,4 %.

Yksityisen opetusalan sopimusneuvottelut aloitettiin 29.2.2024. Ammatillisista sopimuksista ovat mukana yksityiset perusasteen oppilaitokset. Tämä koskee noin 950 AOlaista jäsentämme.

Käsittelimme hallitusohjelmakirjausten toimeenpanon valmistelua ammatillisen toisen asteen osalta.

Rahoitusuudistuksessa perusrahoituksen osuutta ollaan laskemassa 70 %:sta 50:een ja vaikuttavuusrahoitusta nostamassa lähes kolminkertaiseksi.

Erityisen tuen päätösten määrään ennakoidaan merkittävää laskua. Suunnitelmissa näyttäisi olevan perusopetuksen kolmiportaisen tuen kaltainen malli.

Toiminnanohjauksen muutoksella suunnitellaan uudistusta järjestämislupiin. Koulutuksen järjestäjillä olisi aiempaa merkittävästi helpompaa avata ja suunnata koulutuksia.

Yhteysopettajatoiminnan ja yhteydenpidon vahvistamiseksi on jäsenyhdistysten tärkeä päivittää Edustettavat jäsenet -sovellukseen kaikkien aktiivitoimijoiden tiedot.

Tiivistämme yhteistyötä OAJn Viestintäpalveluiden kanssa. Kutsumme viestinnän asiantuntijan tarvittaessa kokouksiimme ja kartoitamme viestinnän koulutustarpeita.

Edellinen
Edellinen

Jäsenhankintakampanja syksyllä

Seuraava
Seuraava

Työvoimapula kansainvälistää ammatillisen opettajan työtä