Terveisiä viestinnästä

Moni lukee AOn - verkkosivuja, sosiaalisen median kanavia tai tiedotuskirjeitä pohtimatta sen kummemmin, miten niiden sisältö on syntynyt. Viestinnällä on silti keskeinen rooli ammattiyhdistystoiminnassa. On tärkeää pitää jäsenet ajan tasalla yhdistyksen toiminnasta ja työelämän muutoksista. Säännöllinen ja selkeä viestintä auttaa jäseniä ymmärtämään tavoitteitamme ja sitoutumaan niihin. Hyvin informoitu ja yhtenäinen jäsenistö puolestaan auttaa yhdistystä neuvotteluissa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Lisäksi viestinnällä rakennetaan positiivista julkisuuskuvaa ja pidetään näin yllä yhdistyksen toimintakykyä ja vaikutusvaltaa.

AOssa tiedottamisesta vastaa viestintätiimi. Nykyiseen viestintätiimiin kuuluvat AOn hallituksen jäsenet Toni Alatalo Kuopiosta, Markku Seppälä Turusta ja Ari-Pekka Sirviö Oulusta. Tiimi toimii yhteistyössä AOn puheenjohtaja Tuija Mäntsälän ja sihteeri Tuovi Pasman kanssa.

AOn viestinnän tehtävä on saavuttaa jäsenet ja jäsenyhdistykset ja mahdollistaa vuoropuhelua. Lisäksi haluamme tavoittaa meille tärkeät kohderyhmät ja vaikuttaa heidän asenteisiinsa. Pidämme yllä AOn julkisuuskuvaa jäsenien edunvalvojana, ammatillisen koulutuksen asiantuntijana ja uskottavana yhteistyökumppanina. Samalla tuomme yhdistystä ja ammatillista koulutusta näkyväksi.

Viestintätiimi kokoontuu kuusi kertaa vuodessa ja tarvittaessa useamminkin. Kokoukset ovat lähi-, etä- tai sähköpostikokouksia. Yhdessä laadimme verkkosivujemme ja tiedotteiden sisältöjä sekä kehitämme toimintaamme.

Tiedotteita ajankohtaisista asioista lähetämme vuodessa kuusi. Niistä neljä on suunnattu jäsenyhdistyksillemme ja kaksi suoraan jäsenille. Tarvittaessa lähetetään ylimääräisiä tiedotteita kiireisistä asioista. Olemme lisäksi yhteydessä suoraan jäsenyhdistyksiin.

Tänä keväänä AO julkaisi uudet nettisivut. Niitä kehitettiin koko viestintätiimin voimin, mutta suurin kiitos kuuluu Markulle. Sivujen ulkonäön lisäksi hän vastaa myös niiden sisältöjen julkaisemisesta. AOn hallituksen kuulumisia kerromme Aika Olennaista -nostoilla. Sivuille kirjoitetaan myös blogeja, kuten tämäkin teksti. Verkossa voi käydä silmäilemässä tulevia tapahtumia ja koulutuksia. Myös jäsenpalvelulle on sivuilla oma osionsa. Ja tietysti sivuilta löytyvät perustiedot AOsta.

Sosiaalinen media on noussut tärkeäksi viestintäkanavaksi. Päivitämme ajankohtaisia ja kiinnostavia asioita aktiivisesti meille tärkeimpiin kanaviin eli Facebookiin ja Instagramiin sekä jossain määrin Twitteriin, Youtubeen ja LinkedIniin. Olemme läsnä myös X:ssä, mutta sen merkitys on viime aikoina vähentynyt omistajansa Elon Muskin arvaamattomuuden seurauksena. Uutena kanavana tarkkailemme Threadsia, joka on Facebookin ja Instagramin taustayhtiö Metan vastine X:lle.

Viestintätiimi saa jatkuvasti AOn hallitukselta ja muilta aktiivitoimijoilta ehdotuksia aiheista. Muutkin saavat ehdottaa meille asioita, joista olisi hyvä kertoa jäsenille. Onko sinulla idea jostakin aiheesta? Ota ihmeessä yhteyttä.

 

Ari-Pekka Sirviö

puheenjohtaja

AOn viestintätiimi

Edellinen
Edellinen

AO Aika olennaista 19.4.2024

Seuraava
Seuraava

AO Ammatillisella asialla 19.4.2024